Padina si Pestera vor deveni zone de interes turistic national

Consiliiul Judetean Dambovita, CJD, au primit avizul pentru Planul Urbanistic Zonal Pestera-Padina. Intr-un comunicat emis de CJD se precizeaza ca avizul presupune promovarea unei Hotarari de Guvern pentru declararea zonei de interes turistic national.

CJD propune prin intermediul Planului Urbanistic Zonal Pestera-Padina un proiect in domeniul dezvoltarii turismului montan in judetul Dambovita care vizeaza infiintarea, in cadrul unui parteneriat public-privat, a unui centru national olimpic de sporturi de iarna, unic in Romania. Totodata se mai urmareste infiintarea a doua localitati distincte Pestera si Padina, urmand sa apartina comunei Moroieni. Cele doua statiuni turistice se vor intinde pe o suprafata de peste 130 de hectare si vor beneficia de doua partii olimpice in zona Babele si Cocora-Padina, doua trambuine olimpice de 90 si 120 de metri, patinoare olimpice si de agrement.

In Planul Urbanistic Zonal Pestera-Padina se estimeaza o capacitate de cazare de aproximativ 4.400 de locuri in hoteluri si pensiuni.
Source: Amos News