Pachetele turistice pentru Revelion sunt cu pana la 15% mai scumpe decat anul trecut

Pachetele turistice pentru Revelion la hotelurile, vilele si cabanele din Sinaia si Busteni costa cu pana la 15% mai mult decat anul trecut, ajungand sa coste intre 5 si 30 milioane de lei de persoana. Pachetul cel mai ieftin la un hotel de 2 stele cu demipensiune si masa festiva costa 11 milioane de lei iar la hotelurile clasificate la 3 stele tarifele sunt cuprinse intre 13,5 milioane de lei si 16,2 milioane de lei, in functie de numarul de zile. Tariful caselor sau vilelor particulare care se inchiriarza ajunge pana la 2.000 de euro pentru cinci zile.

In statiunea Vatra Dornei la un hotel de 2 stele, pentru trei nopti de cazare cu mic dejun inclus, cina festiva si o petrecere de carnaval, tariful este de 7,5 milioane de lei iar la un hotel de 3 stele tariful este de 10 milioane de lei. La Gura Humorului pachetul de Revelion la un hotel de 4 stele ajunge pana la 22 milioane de lei. In statiune turistii pot practica sporturi de iarna, se pot plimba cu telescaunul sau se pot plimba cu sania trasa de cai.

In Poiana Brasov oferta pentru Revelion cuprinde tarife intre 1,8 milioane de lei si 6,4 milioane de lei tarif care include si micul dejun iar masa de Revelion costa pana la 3,15 milioane de lei. Pensiunile de trei stele au un tarif de cazare de 2,3 milioane de lei pentru doua persoane iar meniul de Revelion costand 1,7 milioane de lei pentru o persoana. In Poiana Brasov, pentru o pensiune completa de trei zile plus masa de Revelion sunt necesari aproximativ 87 milioane de lei, pentru doua persoane. Tarifele pensiunilor din zona Bran-Moeciu variaza de la 30 la 60 de euro cazarea, pentru o noapte, de persoana, iar masa de Revelion va costa intre 40 si 80 de euro pentru o persoana.

In statiunea Paltinis tariful este cuprins intre 9 si 12 milioane de lei pentru un sejur de 4-5 zile. Cazarea la o pensiune clasificata la 4 margarete costa 280 de euro de persoana pentru un sejur de patru zile cu pensiune completa, inclusiv masa de Revelion. Tarifele la cabanele de la Balea Lac si Balea Cascada sunt aproape la jumatate fata de Paltinis.

In Maramures pentru o pensiune completa tariful este de 1 milion de lei pe zi de persoana iar masa de Revelion costa 20 de euro. In pensiunile turistice din Maramuresul istoric 5 nopti de cazare si demipensiune costa 4,9 milioane de lei / persoana.

Pe litoral pachetul pentru Revelion la un hotel de 4 stele incluzand trei nopti de cazare, mic dejun si masa festiva de Revelion costa aproape 7 milioane de lei de persoana iar la un hotel de 3 stele tariful este de 6 milioane de lei. La Mangalia, la un hotel de 3 stele, seara de Revelion costa 1.790.000 lei iar carnavalul din prima zi a anului, 590.000 de lei de persoana. Cazarea costa 490.000 de lei iar micul dejun 390.000 lei.
Source: Evenimentul Zilei