Organizatia Romanian-American Business Council lanseaza o petitie online pentru ridicarea vizei de intrare pe teritoriul SUA

Un grup de oameni de afaceri romani, reuniti in organizatia neguvernamentala Romanian-American Business Council, RABC, cu sediul central la New York, lanseaza o petitie online pentru ridicarea vizei de intrare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii si spera sa stranga 1 milion de semnaturi pana la sfarsitul lunii mai.

Petitia a fost lansata cu prilejul inaugurarii filialei RABC Romania, organizatie care va fi condusa de Marius Pandel, Managing Partner al Christian Tour.

Campania de strangere de semnaturi se inscrie in demersurile derulate de organizatia neguvernamentala in vederea acceptarii Romaniei in Programul Visa Waiver (VWP), inclusiv prin actiuni de lobby pe langa congresmani americani.

Consiliul de Afaceri Romano-American sprijina Programul Visa Waiver pentru Romania, care urmareste eliminarea vizelor pentru cetatenii romani, cu ajutorul Senatului si al Comitetelor Judiciare, care vor sustine reformele VWP in cadrul Congresului Statelor Unite.

Aceste reforme vor permite in cele din urma Romaniei sa se alature celorlalte 37 de tari care fac deja parte din Programul Visa Waiver si vor deschide noi premise de dezvoltare bilaterala intre Statele Unite si Romania.

In prezent, Romania are o rata de refuz a vizelor pentru SUA de peste 10%, iar conditia principala pentru ca o tara sa scape de vize este ca in ultimul an cel mult 3% din solicitarile de viza sa fi fost refuzate.

In timpul mandatului presedintelui Barack Obama, s-a ridicat problema privind cresterea pragului de 3% la un procent mai mare pentru a fi mai usor pentru statele care indeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz sa intre in Visa Waiver, lege care trebuie sa treaca de Congres.

Romanian American Business Council (RABC) este o organizatie neguvernamentala cu sediul central la New York, formata din peste o suta de oameni de afaceri din diverse domenii, precum finante, sanatate, mediu, infrastructura, marketing si aparare.
Source: Profit