Numarul angajatilor hotelului Phoenicia a scazut, pe fondul crizei

Omul de afaceri Mohammad Murad, presedintele grupului de firme Perla Majestic, a renuntat la aproape jumatate din oamenii care lucrau in hotelul Phoenicia din capitala, clasificat la 4 stele, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 40% in primele noua luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In 2008, hotelul Phoenicia Grand Plaza avea 220 de angajati, iar in prezent lucreaza doar 120 de oameni.

In primele noua luni ale acestui an hotelul a inregistrat un grad mediu de ocupare de 40%, iar in luna octombrie gradul mediu a fost de 60%, a precizat Murad.

Omul de afaceri a precizat ca si in hotelurile de pe litoral s-au facut disponibilizari, insa nu a oferit date exacte legate de numarul angajatilor concediati.

Daca la hotelul Phoenicia din Bucuresti incasarile au scazut cu aproape 40%, la unitatile de pe litoral incasarile s-au redus cu doar 12%, gradul de ocupare mediu in sezonul de vara fiind de 70%, a precizat Mohammad Murad.

Pe litoral omul de afaceri controleaza hotelurile Majestic din Mamaia, Olimp si Jupiter, hotelul Perla din Mamaia si hotelul Forum din Costinesti.

Pana la sfarsitul acestui an, Mohammad Murad va deschide in Bucuresti hotelul Phoenicia Express de 4 stele, care va avea 200 de camere. Investitia in aceasta unitate s-a ridicat la 7 milioane EUR.

De asemenea, omul de afaceri intentioneaza ca in luna iunie 2010 sa deschida o unitate de 5 stele, Coral Beach, in Mamaia Nord. Hotelul, a carui constructie a inceput in urma cu 3 ani, va avea o capacitate de 1.200 de locuri si a necesitat o investitie de 15 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar