Noul ministru al Turismului vrea sa redeschida centrele de informare turistica inchise din capitale importante ale lumii

2018 este un an pentru stabilirea prioritatilor investitionale si a comasarii reglementarilor intr-o singura lege a Turismului, este de parere Bogdan Trif, noul ministru al Turismului. Reducerea birocratiei este o alta prioritate a acestuia.

Investitii in proiecte de importanta nationala, elaborarea Legii Turismului, reducerea legislatiei stufoase din domeniu si crearea unui fond de garantare a pachetelor turistice sunt prioritatile noului ministru al Turismului, Bogdan Trif, pentru acest an.

Acesta a precizat ca prioritate in agenda sa este legea Turismului. In prezent, avem un cadru legislativ extrem de stufos, sunt zeci de acte normative care tind sa bulverseze mediul de afaceri din domeniu. Avem undeva la 75 de acte normative care reglementeaza domeniul. Imi doresc sa reducem numarul acestora, a declarat ministrul.

De asemenea, investitiile in proiecte de importanta nationala au un loc bine definit in agenda ministerului din acest an. Vom atinge cele mai importante zone ale turismului de natura din tara noastra, Delta Dunarii, Marea Neagra si zonele muntoase. Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil – Muntii Fagaras – 200 de zile cu zapada pe an, dezvoltarea zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre, sunt in capul listei.

„In plus, mizez pe centre de informare turistica in cele mai importante capitale ale lumii. Pe langa cele 8 care au existat si pe care intentionez sa le redeschidem in cel mai scurt timp, imi doresc sa ajungem si in alte colturi ale lumii” a precizat Trif.

Acesta a mai declarat ca Romania are un logo, nu un brand de turism bine configurat.
Source: Capital