CNAIR va analiza majorarea tarifelor pentru inchirierea Transfagarasanului

Considerat unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din lume, Transfagarasanul poate fi inchiriat in prezent, pentru filmari sau diverse alte evenimente, la tarife de doar cateva zeci de euro.

In urma sesizarilor primite de la politicieni, presa sau autoritati locale, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR, va analiza majorarea tarifelor actuale, percepute pana acum si in cazul filmarilor unor vedete ca Nicolas Cage sau Jean Claude Van Damme si pentru emisiuni precum Top Gear.

In prezent, pentru inchirierea unui sector din Transfagarasan, cu scopul unor competitii, curse auto sau filmarea celor mai diverse materiale, CNAIR percepe un tarif de 10 EUR/ora, la care se adauga un tarif de 40 EUR/km pentru fiecare kilometru de drum inchis in acest scop.

Politicieni, presa si alte institutii sau autoritati au reclamat faptul ca tarifele sunt derizorii prin comparatie cu proiectele media care sunt filmate pe acest drum national sau cu neplacerile cauzate turistilor in urma inchiderii drumului.

De asemenea, Transfagarasanul este periodic inchis pentru realizarea de materiale foto si video. Conform presei locale, anul trecut CNAIR nu a incasat mai mult de cateva mii de euro din inchirierea Transfagarasanului pentru astfel de evenimente.
Source: Profit