Noii proprietari ai hotelului Rex sunt interesati de piata hoteliera bucuresteana si de turismul montan

In luna iulie a acestui an, Carmen Adamescu a achizitionat hotelul Rex din Mamaia, clasificat la 5 stele, pentru 10 milioane EUR, pe care, dupa o serie de investitii intre 5 si 8 milioane, intentioneaza sa il afilieze unui lant international, Intercontinental sau Ritz.

Totodata, familia Adamescu este interesata sa investeasca in turismul montan, incercand sa gaseasca o proprietatate de vanzare in Predeal sau Sinaia. Daca aceasta varianta nu se va concretiza, vor cumpara un teren pe care vor construi un hotel de 100 de camere de la zero, intr-un stil asemanator hotelului Rex, a precizat Carmen Adamescu.

In Bucuresti este mai dificil de gasit un hotel de 4 sau 5 stele de vanzare deoarece gadul de rentabilitate depaseste, in cele mai multe cazuri, 30%. In perioada in care despre hotelul Intercontinental, detinut de fostul proprietar al hotelului Rex, Viorel Paunescu, au existat zvonuri ca ar fi de vanzare, Carmen Adamescu a precizat ca suma vehiculata, de 100 milioane EUR, ar fi putut fi asigurata dintr-un credit.

Afacerile familiei Adamescu cuprind compania de asigurari Astra Uniqa in proportie de 68%, centrul comercial Unirea Shopping Center din Bucuresti, al carui concept intentioneaza sa il extinda si in provincie, cotidianul Romania Libera, compania de constructii Baumeister si cladirile de birouri IBC Modern si CBC.
Source: Capital