Noi operatori low-cost intentioneaza sa intre pe piata din Romania

Noi operatori low-cost intentioneaza sa intre pe piata aeriana romaneasca si vizeaza sa opereze de pe aeroportul Baneasa, printre care Ryanair si Air Berlin insa capacitatea acestui aeroport este insuficienta.

Autoritatile au declarat ca, datorita numarului tot mai mare de pasageri pe aeroportul Baneasa, se va construi pana la sfarsitul anului 2007 un nou terminal pentru pasageri.

Pentru a-i forta pe operatori sa introduca curse pe timpul intregii zile, in afara orelor de varf, autoritatile vor creste taxele de operare pe aeroport. Reprezentanti aeroportului au declarat ca majorarea va fi foarte mica.

In primele 4 luni din 2007, pe aeroportul Baneasa s-au inregistrat peste 400.000 de pasageri. In prima luna dupa redeschiderea aeroportului s-au inregistrat 100.000 de pasageri.

Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2007, peste 1 milion de pasageri vor tranzita aeroportul Baneasa iar dupa constructia noului terminal de pasageri, aeroportul va putea fi utilizat la capacitatea sa maxima de peste 2,5 milioane de pasageri.

Source: Money Channel