Neckermann scoate din cataloagele sale statiunea Albena din Bulgaria

Tour operator-ul Neckermann, parte a grupului Thomas Cook a decis sa scoata statiunea bulgara Albena din catalogul de vacanta 2008, spatiul liber putand fi alocat destinatiilor turistice din Romania, Franta sau Scandinavia.

Albena nu va mai figura in catalogul de vacanta Neckermann de anul viitor, dupa ce tour operator-ul german a decis sa nu mai reinnoiasca relatiile de afaceri cu statiunea bulgara.

Luarea acestei decizii are in vedere reducerea numarului de turisti britanici care vin in statiunile bulgare. In 2007, Neckermann a facut rezervari in Albena pentru 3.000-4.000 de clienti.

Neckermann este al treilea mare tour operator care scoate din catalogul sau o destinatie de vacanta din regiunea Varna. In urma cu o luna, Thomson, o divizie a TUI Germania si First Choice au declarat ca vara din 2007 a fost ultima in care au mai vandut pachete de vacanta catre statiunile bulgare de la Marea Neagra, accesibile prin aeroportul din Varna.

Potrivit unor surse din industria de profil, marii tour-operatori exclud din portofoliul lor destinatiile de la Marea Neagra, datorita interesului tot mai scazut fata de aceste zone unde pachetele de vacanta sunt mai scumpe decat cele din sudul litoralului bulgar.

Source: Cotidianul