Monumentul Eroilor de pe Varful Caraiman va fi restaurat

Monumentul Eroilor de pe Varful Caraiman va fi restaurat in baza unui protocol de colaborare incheiat intre primaria Busteni si Club Rotary Romania, reprezentantii clubului aflandu-se, in prezent, in cautarea celor mai bune oferte in vederea expertizarii tuturor componentelor obiectivului.

Ion Vasilescu, Coordonatorul Compartimentului Proiecte Finantare Internationala din cadrul Primariei Busteni, a declarat ca, potrivit estimarilor, doar etapa de expertizare va costa aproximativ 100.000 EUR, in baza acesteia urmand a fi elaborat studiul de fezabilitate al acestui proiect.

Vasilescu a mai precizat ca lucrarile de restaurare vor dura aproximativ 2 ani, din momentul castigarii licitatiei.

Totodata, administratia locala mai deruleaza un parteneriat similar, cu o companie privata, in vederea realizarii a unui program comun de actiuni care are drept finalitate punerea in valoare, conservarea si promovarea monumentului megalitic Sfinxul din masivul Busteni. Investitia estimata la aproximativ 50.000 EUR include amenajarea unor zone de belvedere, asigurarea iluminatului ambiental, poteci de acces si zone verzi, amenajari pentru salubrizarea zonei, dar si un program de publicitate pentru promovarea complexului megalitic.

Source: Financiarul