Mircea Vladu si-a cedat participatia de 4,99% la Happy Tour pentru suma de 150.000 EUR

Mircea Vladu, care a vandut in urma cu 7 ani turoperatorul Prestige Tours catre fondul spaniol de investitii GED, care mai detinea in Romania si agentiile de turism Happy Tour si Paravion, s-a inteles cu ceilalti actionari ai Happy Tour sa-i preia participatia de 4,99% pe care o mai avea la capitalul social al firmei, primind in schimb 150.000 EUR brut. Din aceasta suma, in urma scaderii taxelor, acesta va primi putin peste 126.000 EUR.

Vladu spune ca, oferindu-i acesti bani, ceilalti actionari au evaluat, practic, Happy Tour la 3 mil EUR, dar el crede ca firma valoreaza mai mult.

In prezent, Mircea Vladu este proprietarul agentiei de turism Holiday Office.

Surse din piata sustin ca, de ceva vreme, Happy Tour este de vanzare, lucru confirmat oficial, de altfel, si de omul de afaceri Dragos Anastasiu, care a recunoscut in vara ca negociaza preluarea agentiei.

In 2011, Mircea Vladu a vandut turoperatorul Prestige Tours catre fondul spaniol de investitii GED, care mai detinea in Romania si agentiile de turism Happy Tour si Paravion. Pentru jumatate din firma a incasat bani, iar pentru cealalta jumatate a primit parti sociale, respectiv 4,99% din capitalul agentiei Happy Tour.

Ulterior actionarii Happy Tour au efectuat o majorare de capital, iar participatia sa s-a diminuat sub 1%. Acesta a avut un proces pe care l-a castigat si s-a revenit la vechile procente, respectiv 4,99%.

In urma modificarilor in actionariatul Happy Tour, fondul de investitii GED detine 97,23% din capitalul social, directorul general al agentiei, Javier Garcia del Valle – 2,03%, iar Remus Visan, fost director al Paravion – 0,74%.
Source: Profit

EN RO