Ministrul Turismului s-a intalnit cu operatorii din turism si reprezentantii ANPC din judetul Brasov

Pe data de 12 decembrie, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a intalnit cu operatorii din turism si cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ANPC din judetul Brasov.
In cadrul intalnirii, acesta a precizat ca in curand vom avea o noua lege a Turismului si totodata a fost discutata si posibilitatea de a avea, in viitor, un skipass comun, pe raza judetului Brasov.
„Aici, in Poiana Brasov, s-a rezolvat problema skipass-ului unic, dar cred ca ar fi mai bine sa existe un skipass unic pe toate partiile din judet. Este o intalnire de preventie, in care noi informam operatorii economici, astfel incat sa nu apara surprize neplacute pe perioada vacantei. Se castiga din ce in ce mai bine din turism, pe o perioada mult mai lunga decat in anii precedenti. S-au inregistrat cresteri semnificative, iar acest trend ascendent vrem sa continue. In curand vom avea o noua lege a Turismului care va rezolva mare parte dintre probleme”, a precizat ministrul Mircea Dobre.
De asemenea, in cadrul intalnirii de lucru, a fost ridicata problema necesitatii respectarii unui set de reguli, decalogul schiorilor, amintindu-se faptul ca anul trecut, pe partiile pe care a fost implementat acest decalog, a fost redus numarul accidentelor la jumatate.
Au fost abordate mai multe probleme legate de infrastructura si proiectele care pot fi depuse de autoritatile locale pentru a obtine finantare, astfel incat sa se dezvolte infrastructura de agrement.
Ministrul a anuntat ca voucherele de vacanta se vor da in primul trimestru al anului viitor, pentru acestea fiind aprobata suma de 842 mil. RON in bugetul pe 2018.
Ministrul Turismului a afirmat ca, in 2017, turismul intern a realizat o crestere de 47%, respectiv incasari de 1.736 mld. EUR, fata de 1086 mld. EUR in 2016, fiind de asemenea, o crestere la contributia acestui domeniu la PIB-ul Romaniei.

Source: Capital