Ministrul Turismului: la anul Romania va implementa un sistem informatic de evidenta a activitatii de turism din tara

Activitatea de turism din Romania va fi centralizata prin intermediul unui sistem informatic, ce urmeaza sa fie implementat in cursul anului 2018, a declarat Mircea Dobre, ministrul Turismului, in cadrul dezbaterilor din Comisia economica, industrii si servicii a Senatului.
 
„Softul pe care trebuie sa-l faca STS va trebui sa fie implementat in cursul anului 2018. Este sistemul informatic de evidenta a activitatii de turism din Romania. Este un sistem care ne va ajuta foarte clar sa avem o statistica reala in ceea ce priveste circulatia turistilor in Romania, atat intern, cat si extern. Este un model pe care-l vom implementa si pe care l-am imprumutat din alte tari. In ceea ce priveste partea de protectie a datelor cu caracter personal, dupa cum stiti din 28 mai 2018 trebuie implementata o Directiva privind protectia acestor date. In acest fel, toate unitatile de cazare din Romania si agentiile de turism trebui sa aiba reglementat acest lucru printr-o lege.”, a precizat Mircea Dobre.
Pe data de 8 noiembrie, ministrul Turismului a participat la dezbaterile din Comisia economica, industrii si servicii din Senat ce au avut pe agenda, printre altele, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.15/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, retransmis din Plenul Senatului pentru raport comun suplimentar. 
In cele din urma, proiectul de lege a fost votat in unanimitate de catre membrii comisiei de specialitate, dupa ce, cu o zi inainte, a primit aviz si din partea senatorilor din Comisia pentru administratie publica si organizarea teritoriului si Comisia pentru dezvoltare regionala, administrarea activelor statului si privatizare.

Source: Capital

EN RO