Ministerul Turismului intentioneaza sa infiinteze Organizatia de Management al Destinatiei prin care sa fie promovate destinatiile turistice locale

Ministerul Turismului a elaborat un proiect de Ordonanta de Guvern prin care vrea sa infiinteze Organizatia de Management al Destinatiei, OMD, pentru promovarea destinatiilor Romaniei.
Implementarea acestui concept va permite dezvoltarea turismului, cu implicatii directe in cresterea circulatiei turistice, a volumului de incasari din turism atat la nivel local, cat si la nivel national.
Din OMD vor face parte reprezentanti ai statului, dar si ai unitatilor private de cazare si alimentatie publica. Acestia vor decide impreuna cum se vor cheltui banii pentru promovarea unei anumite destinatii. Pana in prezent, aceasta decizie era luata la nivelul primariei sau al consiliului judetean.
O destinatie turistica poate fi o unitate administrativ teritoriala sau parte a unei unitati administrativ teritoriale, in functie de amplasamentul resurselor naturale si antropice, precizeaza autorii documentului.
In Romania trebuie sa se stabileasca un sistem de management integrat al destinatiei, care sa asigure durabilitate, sa aiba rol integrator, sa asigure viziunea de dezvoltare la nivelul unei unitati adiministrativ teritoriale, a regiunii sau a tarii ca destinatie, jucand si rol de coordonator si de suport in dezvoltarea destinatiilor competitive, se subliniaza in proiect.

Source: Economica