Ministerul Turismului a efectuat controale pe litoral

La sfarsitul saptamanii trecute, echipe ale Ministerului Turismului au efectuat pe litoral verificari la 100 de unitati de cazare, de alimentatie publica, unitati de agrement si plaje. In urma acestei actiuni au fost aplicate mai multe sanctiuni contraventionale in valoare de 66.000 RON, a declarat ministrul Elena Udrea.

Udrea a precizat ca 26 de unitati din cele 100 verificate au fost sanctionate contraventional pentru diferite nereguli, iar un hotel de 3 stele din sudul litoralului a fost declasificat.

Totodata, ministrul a declarat ca in ultima perioada a crescut numarul turistilor care apeleaza la numarul gratuit Tel Verde si care semnaleaza diferite nereguli pe litoral.

Printre reclamatiile primite de la turisti se numara neconcordante intre serviciile si produsele achizitionate si cele pe care le gasesc, zgomotul care ii deranjeaza noaptea provenit de la terase, de la cluburile care functioneaza pe durata noptii si care continua sa nu isi modereze zgomotul in concordanta cu normele de mediu.

Source: Bloom Biz