Mihai Fercala va conduce provizoriu consiliul de administratie al Turism Felix

Potrivit unui comunicat transmis bursei electronice Rasdaq, presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, va conduce, provizoriu, consiliul de administratie al firmei Turism Felix.

Consiliul de Administratie al Turism Felix l-a ales pe Mihai Fercala in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii, ceilalti membri ai consiliului urmand a fi Floriean Firu si Gheorghe Bailesteanu, se precizeaza in comunicatul companiei.

In luna septembrie 2006, compania Turism Felix si-a majorat capitalul social, cu 4,75 milioane RON, la 24,807 milioane RON, in urma unei oferte publice primare, inainte de listarea companiei la Bursa de Valori Bucuresti. Oferta de vanzare a fost lansata pentru a majora capitalul social, in vederea listarii la Bursa iar banii vor fi utilizati pentru continuarea investitiilor in companie. Oferta intiala prevedea vanzarea a 77 milioane de actiuni, din care au fost subscrise doar 47,51 milioane de titluri, restul de 29,48 milioane de actiuni fiind anulate.

Actionarii Turism Felix sunt SIF Transilvania cu 63,4% din titluri, SIF Oltenia cu 16,42% iar celelalte trei SIF-uri detin fiecare sub 5% din actiunile Turism Felix Oradea.

In octombrie 2006, directorul general adjunct al SIF Transilvania, Floriean Firu, declara ca societatile de turism balnear la care SIF Transilvania detine pachetul majoritar de actiuni ar putea fuziona, intr-un interval de aproximativ 3 ani, in scopul cresterii competitivitatii pe piata turismului balnear.
Source: Curierul National