Mallul Armonia din Braila va fi scos la licitatie. Pret de pornire: 25 mil. euro

Centrul comercial Armonia din Braila, in faliment, va fi scos in aprilie la vanzare prin licitatie, la un pret de pornire de 25,03 milioane de euro, in conditiile in care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

Centrul comercial este dezvoltat de firma Red Project Three, din grupul Red, si a intrat in faliment la sfarsitul anului trecut.

Investitia pentru dezvoltarea proiectului a fost de 45 milioane de euro, iar Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro.

Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, catre 33 de creditori, potrivit raportului Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul proiectului, realizat la inceputul anului 2011.

Pe 19 aprilie lichidatorul a stabilit prima licitatie de vanzare a terenului de 197.554 metri patrati, a mall-ului cu o suprafata inchiriabila de 29.500 de metri patrati si a mai multor bunuri mobile (mobilier, birotica, sistem de incalzire ventilatie, generator electric).

In cazul in care nu se va realiza vanzarea din prima incercare vor mai fi organizate licitatii pe 3 si 17 mai, cu acelasi pret de pornire.

Mall-ul Armonia Braila a fost inaugurat in luna noiembrie 2008, iar sapte luni mai tarziu a fost inchis. Centrul comercial a intrat in insolventa in noiembrie 2010, iar la sfarsitul anului trecut Tribunalul Bucuresti a decis intrarea in faliment.

Armonia Mall are o suprafata totala de 41.850 metri patrati, structurata pe doua etaje.

Acesta este cel de-al treilea mall din Romania care a intrat in faliment, dupa Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) si City Mall din Bucuresti. Ambele au fost vandute prin intermediul CITR, primul cu 30,5 milioane de euro, iar al doilea cu 17,3 milioane de euro.

Red Project Three face parte din compania Red, controlata de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.

Source: Flux Imobiliar