Macquarie Bank-Australia sprijina grupul Ferrovial in preluarea BAA

Macquarie Bank-Australia sprijina grupul Ferrovial in preluarea operatorului de aeroporturi BAA. In schimbul colaborarii Macquarie Bank-Australia va primi actiuni detinute de Ferrovial la aeroporturile din Sydney si Bristol.

Potrivit acordului cu Macquarie, compania se angajeaza sa cedeze 21% din actiunile aeroportului Sydney pentru 600 milioane EUR si 50% din aeroportul Bristol, situat in sudul Londrei, pentru 154 milioane EUR, in cazul in care vor reusi sa achizitioneze BAA.

La mijlocul acestei luni, compania BAA, care opereaza aeroporturile Heathrow si Gatwich din Londra, a respins oferta venita de la grupul Ferrovial in valoare de 8,8 miliarde GBP pe motiv ca valoarea companiei este redusa.

Pe o perioada de 11 luni, care s-a incheiat in februarie, BAA a inregistrat o crestere cu 13% a numarului de pasageri fata de aceeasi perioada a anului precedent, la 145,1 milioane pasageri.

Actiunile companiei au crescut cu pana la 3,5 penny/actiune, sau 4%, ajungand la o valoare de 830,5 penny si au fost cotate la bursa din Londra cu 828,5 penny/actiune. Ceea ce inseamna ca o actiune valoreaza cu 18,5 penny mai mult decat oferta facuta de Ferrovial si partenerii sai, Caisse de depot et placement du Quebec, din Canada si GIC Special Investment, din Singapore, oferta ce evalueaza o actiune la 810 penny.

In prezent actiunile Ferrovial au crescut cu mai mult de 1,75 EUR, sau 2,7%, pana la valoarea de 66 EUR/actiune, evaluand compania la 9,17 miliarde USD.
Source: Ziarul Financiar