British Airway estimeaza ca o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana numarul de zboruri va creste cu 10%

Reprezentanta din Romania a British Airways estimeaza ca o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, numarul de zboruri pe ruta Bucuresti – Londra va creste cu 10%.

Printre principalele motive care vor duce la cresterea numarului de pasageri se numara ridicarea vizelor pentru Marea Britanie, cresterea numarului investitorilor britanici pentru piata romaneasca si liberalizarea circulatiei fortei de munca.

Compania British Airways estimeaza ca in 2005 a vandut in Romania aproximativ 30.000 de bilete iar pentru acest an estimeaza o crestere de 30%. In 2004 compania aeriana a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane GBP iar pentru 2005 estimeaza o crestere intre 15% si 20%.

Potrivit declaratiei D-nei Corina Enciu, country manager al British Airways, compania analizeaza posibilitatea introducerii de noi zboruri din alte orase din provincie cum ar fi Timisoara, Cluj, Iasi sau Constanta.

Cifra de afaceri al operatorilor de transport aerian de calatori activi pe piata din Romania a fost de aproximativ 300 milioane EUR iar pentru 2006 se estimeaza o crestere de aproximativ 10-15%.
Source: Ziarul Financiar