MDRT a renuntat la renovarea Cazinoului din Constanta

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a convenit transferul Cazinoului din Constanta in administrarea Consiliului Local al Primariei orasului, ca urmare a solicitarii primarului Radu Mazare.
In conditiile unei alocari insuficiente, dar si a dublei reduceri a bugetului MDRT in anul 2012, s-a stabilit ca ministerul nu are posibilitatea financiara de a sustine investitia in reabilitarea Cazinoului din Constanta.
In luna august 2011, Cazinoul din Constanta a fost preluat de catre MDRT de la Consiliul Local al Primariei din Constanta, cu scopul de a fi reabilitat, urmand ca, dupa acest proces, imobilul sa revina in administrarea Primariei Constanta. Lucrarile de reabilitare ar fi trebuit sa inceapa in maximum 1 an de la preluarea de catre MDRT si sa nu dureze mai mult de 3 ani.
Desi Cazinoul a fost preluat de MDRT pe 31 august 2011, licitatia a fost demarata abia pe data de 29 martie 2012. Procedura de licitatie a fost anulata la data de 28 mai 2012, cand Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis ca juste contestatiile formulate, considerand ca exista, intr-adevar, vicii in criteriile de selectie, dar si in criteriile tehnico-economice.
Radu Mazare a declarat ca imediat ce Guvernul va emite o hotarare pentru trecerea Cazinoului in administrarea Consiliului Local, vor incepe procedurile pentru o licitatie internationala.
De asemenea, primarul Constantei a mai precizat ca banii care fusesera alocati in acest an pentru reabilitarea Cazinoului, respectiv 1,6 mil. EUR, vor fi folositi pentru realizarea unei instalatii de agrement nautic pe lacul Siutghiol din Mamaia.
Teleschiul de pe lacul Siutghiol va avea 750 m lungime, doua pasarele in capete de unde vor putea fi urmariti cei care se vor da cu schiurile.

Source: Daily Business