MDRT a prezentat bilantul anului 2011

Intr-o conferinta sustinuta in luna decembrie a anului trecut, ministrul Elena Udrea a prezentat bilantul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru anul 2011.

Din fonduri guvernamentale, anul trecut, MDRT a finantat reabilitarea si modernizarea a 480 km de drumuri locale si judetene, construirea a 170 de sisteme de alimentare cu apa la sate, reabilitarea termica a 14.700 de apartamente, finalizarea a 1.785 de locuinte pentru tineri, a doua bazine de inot si a unui patinoar, precum si a 50 de sali de sport.

In ceea ce priveste investitiile in infrastructura turistica, au fost finalizate 4 obiective in cadrul subprogramului Schi in Romania, 3 obiective in cadrul subprogramului Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta, 5 proiecte in cadrul subprogramului Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneare si 2 obiective in cadrul subprogramului Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor de pe litoralul Marii Negre.

Din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, pana la data de 9 decembrie 2011, erau semnate 2.382 de contracte de finantare, in valoare totala de aproximativ 4,558 mld. EUR; de asemenea, erau finalizate 426 de proiecte la nivelul intregii tari, in valoare de 257 mil. EUR.

Cresterea de 17% a turismului inregistrata anul trecut se datoreaza promovarii Romaniei ca destinatie turistica prin campania de promovare interna, introducerea autobuzelor turistice in Bucuresti, promovarea in cadrul unor evenimente sportive, participarea la targuri de turism, realizarea Planului de marketing strategic si operational Bucuresti 2011-2015, insertii in cataloagele turoperatorilor din Germania, vizite de documentare pentru jurnalisti si creatori de opinie etc.

Source: Horeca Romania