Londra, New York si Paris sunt orasele care vor avea cele mai mari incasari din turism, in 2011

Potrivit unui studiu efectuat de MasterCard, turistii straini vor cheltui in Londra in acest an 25,6 mld. USD. Urmeaza New York cu 20,3 mld. USD, Paris 14,6 mld. USD, Bangkok 14,4 mld. USD si Frankfurt 15 mld. USD. Sydney este pe pozitia a sasea, chiar daca nu se situeaza in top 20 destinatii globale ca numar de turisti.

Istanbul este orasul care a inregistrat cea mai mare crestere a incasarilor din turism generate de turistii straini, de 28,2% si Dubai pe locul 3 cu 24%.

Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor, in cadrul MasterCard Worldwide, a declarat ca multe dintre aceste piete emergente inregistreaza cresteri semnificative, atat in ceea ce priveste vizitatorii, cat si cheltuielile transfrontaliere, cu rate de crestere ce depasesc 20%.

Conform studiului, se estimeaza ca orasele turistice de pe cinci continente vor inregistra in 2011 o crestere de pana la 30% a numarului de turisti si a incasarilor din turism.

Dintre orasele analizate in studiu, doar trei indica o scadere in ceea ce priveste numarul de sosiri ale turistilor si doua, un declin al cheltuielilor.

MasterCard Worldwide Index of Global Destination Cities este realizat pe baza informatiilor cu privire la zborurile internationale si capacitatea de zbor, oferite de OAG Global, furnizor al datelor internationale din domeniul aviatiei.

Studiul a luat in calcul peste 130 de destinatii.

Source: 9AM