Localitatea Arieseni este foarte cautata de iubitorii de schi

Localitatea Arieseni, din judetul Alba este foarte apreciata de turistii pasionati de schi, unul dintre motive fiind si durata sezonului de schi de 5-6 luni pe an.

Exista doua partii de schi la Vartop, la limita cu judetul Bihor, dintre care, cea mare are o suprafata schiabila de 3,8 hectare, cu diferite grade de inclinare, beneficiaza de nocturna si a fost recent omologata. Aceasta partie este cea mai scumpa din tara si una dintre cele mai scumpe din Europa din punct de vedere al raportului pret-lungime.

Zona duce lipsa insa de infrastructura si dotari. In Arieseni nu sunt toalete publice si exista un singur restaurant, la parterul unui hotel construit aproape de partie. Cazarea este posibila si la cateva pensiuni din Arieseni si din localitatile apropiate, Scarisoara, Albac sau Garda.

Autoritatile judetene au inaintat un proiect la ANT pentru transformarea comunei Arieseni in statiune turistica iar pentru dezvoltarea zonei, Consiliul Judetean a elaborat un proiect care va fi pus in practica in urmatorii ani.
Source: Romania Libera