Livrari sub asteptari: doar doua malluri au fost deschise anul acesta. Ce mai pregatesc dezvoltatorii?

Anul 2012 a fost sub asteptari pe piata mallurilor, iar din punctul de vedere al livrarilor a fost unul al extremelor: in luna mai a fost finalizat la Iasi proiectul Palas, inceput in urma cu opt ani, in timp ce la jumatatea lunii noiembrie a fost deschis proiectul Ploiesti Shopping City, care a fost construit in doar 11 luni, se arata intr-o analiza a revistei Business Construct. Intrebarea de sfarsit de an: ce urmeaza in retail?
Pariurile consultantilor de la inceputul anului s-au adeverit: livrarile de centre comerciale au fost slabe in acest an.
In materie de proiecte noi erau asteptate in acest an sase livrari, iar situatia arata cam asa: Iulian Dascalu a deschis Palas Iasi in luna mai, NEPI si Carrefour au finalizat Ploiesti Shopping City, Cora a deschis un hipermarket cu galerie comerciala la Bacau si pregateste in aceste zile un proiect asemanator in sudul Capitalei, InterCora a finalizat pentru Kaufland si alti cativa chiriasi un proiect mai mic in zona Mihai Bravu din Bucuresti, iar francezii de la Immochan sunt pe ultima suta de metri cu primul proiect Auchan City de pe piata locala, in cartierul bucurestean Giulesti.
Cititi articolul integral pe Ziarul Financiar

Source: Flux Imobiliar