Litorarul romanesc atrage turistii din tarile ex-sovietice

Pentru acest an hotelierii din statiunea Mamaia estimeaza ca numarul turistilor straini va creste cu 20-30% fata de 2006, in urma contractarilor de la ultima etapa a bursei de turism, cei mai multi dintre acestia urmand sa vina din statele ex-sovietice.

Saladin Agiacai, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a declarat ca runda finala a bursei de turism a avut ca rezultat contractarea in regim charter a unui numar de locuri mai mare fata de anul trecut. Prin contractele respective, agentiile de turism garanteaza ocuparea camerelor pe o durata de 85 zile iar Saladin Agiacai a mai precizat ca exista unitati hoteliere care au anulat contracte de pe piata interna, pentru a vinde locurile catre ex-sovietici.

Avansul pentru prestatiile turistice este de 50%, platibil la data de 1 mai, restul urmand a fi achitat la 1 august. Saladin Agiacai a declarat ca solicita autoritatilor centrale sa gandeasca un mod de acordare in regim rapid a vizelor turistice pentru vizitatorii care vin pe aceste contracte.
Source: Wall-Street