FPTR a anuntat ca au fost contractate toate cele 114.000 locuri existente in structurile de cazare de pe litoral

Pe data de 2 martie, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, a organizat ultima runda a bursei de turism, destinata contractarii locurilor de cazare de pe litoral. FPTR a anuntat ca au fost contractate toate cele 114.000 locuri existente in structurile de cazare de pe litoral iar preturile pentru sezonul 2007 au ramas la nivelul anului trecut.

Prima runda a contractarilor a fost demarata in toamna lui 2006 dar finalizarea documentelor a fost amanata pana in martie 2007, deoarece hotelierii au dorit sa astepte scumpirile utilitatilor, pentru a vedea daca se pot incadra in preturile propuse la prima negociere.

Secretarul general al FPTR, Dragos Raducan, a precizat ca preturile negociate pentru un hotel de 2 stele sunt de 6 EUR/noapte/persoana pentru capetele de sezon si de 18-20 EUR/noapte/persoana in varf de sezon estival. La categoria 3 stele, preturile vor fi cu aproximativ 30% mai mari fata de unitatile de 2 stele, din cauza obligativitatii hotelierilor de a oferi micul dejun in pachetul de cazare. Au existat si cateva hoteluri de 4 stele care au contractat locuri pe piata interna, la care tarifele vor fi de 30-32 EUR/persoana/noapte in plin sezon.

Dragos Raducan a declarat ca pe langa cele 114.000 locuri disponibile in unitatile autorizate, vor mai exista 20.000 locuri de cazare la negru.

Dragos Raducan a precizat ca unul dintre motivele pentru care s-a contractat toata capacitatea de cazare oficiala de pe litoral este acela ca hotelierii au micsorat avansurile pe care le solicitau in cadrul contractelor, fapt ce a atras agentiile de turism.
Source: Cotidianul