Litoralul romanesc se pregateste pentru minivacanta de 1 Mai

Tarifele pe litoralul romanesc pentru minivacanta de 1 Mai sunt, in medie, aceleasi cu cele de anul trecut, insa hotelierii au introdus in pachete si alte servicii, precum spectacole, manifestari de divertisment si activitati traditionale, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR.
In sudul litoralului tarifele variaza de la 7 EUR/noapte la un hotel de 2 stele, la 15 EUR la hotelurile de 3-4 stele si pana la 20 EUR la hotelurile de 4 stele, potrivit FPTR.
Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, peste 30.000 de turisti vor veni pe litoral in minivacanta de 1 Mai, iar vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Mirela Matichescu, sustine ca statiunile litoralului romanesc sunt pregatite pentru primirea turistilor in minivacanta de 1 Mai. 
Matichescu a precizat ca mai multi investitori au accesat fonduri europene pentru diferite proiecte implementate pe litoral, un exemplu in acest sens fiind cel al unui om de afaceri care a accesat 5 mil. EUR si a construit o baza de tratament balnear in cadrul unui hotel pe care il detine in statiunea Eforie Nord.
Reprezentantul ANT a mai precizat ca se lucreaza pentru finalizarea unor proiecte europene de reabilitare a plajelor, si, totodata se lucreaza la igienizarea si intretinerea spatiilor verzi din statiuni.
De 1 Mai, in statiunea Mamaia vor fi deschise aproape 90% dintre hoteluri, in conditiile in care capacitatea totala de cazare a statiunii este de circa 35.000 de locuri, dintr-un total de 120.000 de locuri de cazare care sunt pe intreg litoralul romanesc.

Source: Business24