Litoralul romanesc: atractia turistilor in mini-vacanta de 1 Mai

Daca pana acum majoritatea turistilor care preferau de 1 Mai sa mearga in vacante la malul marii alegeau statiuni din Romania, anul acesta multi vor profita de aceasta minivacanta pentru a merge in concediu la plaja in strainatate, potrivit touroperatorului Christian Tour.

Tendinta romanilor de a pleca in numar mare pe litoral in strainatate inca de primavara s-a manifestat anul acesta de Paste, cand numarul celor care si-au facut vacantele la mare peste granite l-a depasit pe cel al turistilor de pe litoralul romanesc.

Primele plecari charter cu avionul in Grecia, Spania, Turcia si Egipt sunt la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai.

In tara, litoralul romanesc este in continuare principala destinatie catre care se indreapta turistii romani in minivacanta de 1 Mai. Mamaia si Vama Veche sunt statiunile preferate datorita multiplelor variante de distractie.

Pe locul secund in topul destinatiilor interne preferate de romani pentru minivacanta de 1 Mai se afla Valea Prahovei, Predeal, Busteni si Sinaia fiind cele mai cautate statiuni montane.
Source: Profit