Lista programelor si proiectelor de investitii in turism pentru 2010, a fost aprobata de Guvern

Pe data de 17 februarie, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, o lista cu programele si proiectele de investitii in turism pentru anul 2010, finantate de la bugetul de stat cu o suma totala de 40 milioane EUR.

Hotararea de guvern vizeaza obiective de investitii initiate in 2009, cum ar fi continuarea investitiilor pe subprogramul Schi in Romania in judetele Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures si pe Valea Prahovei, sau continuarea constructiei unor miniporturi in judetul Tulcea, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism, respectiv Schi in Romania, Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta, Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice si Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre.

Printre obiectivele noi se numara dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunile din sudul litoralului si in statiuni balneare ca Amara, Baile Felix – 1 Mai sau amenajarea unui port turistic in Oltenita.

Autoritatile publice locale vor organiza achizitiile publice necesare derularii investitiilor si vor raspunde de utilizarea sumelor primite pentru implementarea proiectelor aferente.

Source: Bloom Biz