La Brasov a fost inaugurat cel mai mare si mai modern patinoar olimpic din Romania

Pe data de 18 februarie, la Brasov a fost inaugurat cel mai mare si mai modern patinoar olimpic din Romania. Investitia totala se ridica la 10 milioane EUR si a fost asigurata de primaria Brasov si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Lucrarile de constructie au fost demarate in anul 2008 pe locul unui lac dezafectat din Parcul Tractorul, acest patinoar fiind primul obiectiv sportiv complet din seria celor care vor fi ridicate pentru Jocurile Olimpice pentru Tineret, care ar putea avea loc in anul 2013 la Brasov si in alte patru orase de pe Valea Prahovei.

Patinoarul acoperit are o suprafata de peste 6.000 mp, dispune de 1.600 de locuri pe scaune, 400 de locuri in picioare si va functiona pe tot parcursul anului. De asemenea, exista 6 vestiare pentru echipe cu capacitate de 25 de persoane, vestiar pentru arbitri cu locuri pentru 5 persoane, cabinet de prim ajutor si camere control doping, doua sali de forta-incalzire, circulatii pentru pantofi strada, circulatii pentru sportivi si arbitri in echipament sportiv, receptii pentru sportivi, arbitri si oficiali.

Beneficiarul patinoarului este primaria Brasov, intregul complex fiind administrat de Directia de Sport si Tineret a municipiului Brasov.

Source: Financiarul