Licentele agentiilor de turism sunt valabile pe o perioada nedeterminata

Conform modificarii reglementarilor de catre Guvern, licentele pentru agentii de turism sunt valabile pe perioada nedeterminata, pana la modificarea criteriilor si conditiilor de licentiere pentru care se acorda si nu mai trebuie sa fie vizate din 3 in 3 ani de Ministerul Turismului ca pana in prezent.

Potrivit modificarilor si completarilor Hotararii Guvernului nr. 238/2001 privind conditiile de acordare a licentei si brevetului de turism, publicate in Monitorul Oficial, persoana care asigura conducerea operativa a unei agentii de turism ori a unei filiale a acesteia din alta localitate sau a unei structuri de primire turistica trebuie sa detina cel putin unul din urmatoarele documente: certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, diploma de licenta/masterat/doctorat privind absolvirea de cursuri universitare/postuniversitare in domeniul turismului, brevet de turism specific functiei.

Totodata, autoritatile au introdus o noua amenda, cuprinsa intre 30.000 si 50.000 RON, pentru cei care impiedica, sub orice forma, persoanele imputernicite de a-si exercita atributiile de control.

Celelalte contraventii, care se sanctioneaza cu amenzi intre 600.000 RON si 1 milion RON, raman valabile.

Source: Bloom Biz