Legea prevenirii a fost adoptata de catre Senat

Pe data de 31 octombrie, Senatul a adoptat proiectul Legii prevenirii, în baza careia firmele nu vor fi amendate de inspectorii Fiscului, ci vor avea la dispozitie un anumit interval în care sa rezolve problemele.
Dupa aprobarea de catre Senat, proiectul va fi transmis spre dezbatere si Camerei Deputatilor, unde ar putea suferi noi modificari
O ultima modificare adusa proiectului prevede ca neregulile pentru care firmele nu vor fi amendate nu vor putea fi modificate de Executiv printr-o simpla hotarare de Guvern, asa cum prevede acum proiectul de lege.
Asa cum a fost aprobat de Guvern, proiectul de lege al prevenirii contine în Anexa 1 toate neregulile pentru care o firma beneficiaza de un termen de 90 de zile pentru remediere. Conform proiectului, anexa respectiva poate fi modificata si completata de Guvern, dupa aprobarea legii, printr-o simpla hotarare de Guvern.
Senatorii din comisia de buget si cei din comisia juridica au aprobat, pe data de 30 octombrie, un amendament, prin care aceasta prevedere a fost eliminata din lege, iar prin urmare Guvernul nu mai poate introduce modificari în lista de sanctiuni, fara ca acestea sa fie aprobate de Parlament.
Senatorii din comisia juridica au aprobat, luni, toate modificarile propuse de senatoprii din comisia de buget.
Alesii au considerat ca este potrivit sa beneficieze de Legea prevenirii si hotelierii de pe litoral, care erau amendati daca nu asigurau functionarea hotelurilor în perioada 1 mai – 30 septembrie. Considerand ca între 1 mai – 15 iunie si 15 – 30 septembrie, din cauza numarului scazut de turisti, hotelierii au dificultati în acoperirea costurilor de functionare, senatorii din comisie au aprobat un amendament, astfel încat firmele respective sa beneficieze de lege.
De asemenea, vor beneficia de 90 de zile pentru remediere si contraventiile prevazute în legatura cu obligatia operatorilor economici de a utiliza case de marcat electronice.
De asemenea, nu vor mai beneficia de pasuire abaterile prevazute acum în lege de la respectarea procedurilor de supraveghere, recrutare si transparenta privind managementul companiilor de stat. Au fost scutite, totodata, de prevederile mai blande ale Legii prevenirii anumite norme privind calitatea în constructii. 

Source: Profit

EN RO