Laguna Residence, la un pas de insolventa

Deocamdata, pe rolul Tribunalului Bucuresti au fost inregistrate sase cereri formulate de mai multe societati comerciale.

La 26 martie are loc cea de-a treia licitatie organizata de executorul judecatoresc pentru vanzarea celor noua cladiri construite pe jumatate.

Esecul unor creditori de a-si recupera banii prin executarea silita a proiectului Laguna Residence i-a determinat pe altii sa se adreseze instantei, cerand insolventa dezvoltatorului Gea International Development SRL.

Ultimele doua cazuri de acest fel au fost initiate vineri de CG Management&Business Consulting SRL, in dosarele 7259/3/2012 si 7407/3/2012, pentru care s-au acordat termene la 28, respectiv 29 mai a.c.

Alte cereri de insolventa au fost formulate, la 20 decembrie 2011, de creditorul SC BLUE CORAL SRL – intervenient SC H&O AMBIENT SRL (urmatorul termen de judecata 3 aprilie); la 29 februarie de creditorul SC M.G.N. IMPEX SRL (termen 16 mai 2012); la 26 februarie de creditorul SC 3G INTERNATIONAL SRL (termen 17 mai 2012); la 29 februarie de creditorul SC BUSINESS TRUST INOVATION SRL (termen 16 mai a.c.) si mai multe persoane fizice.

De altfel, mai multe societati comerciale si persoane fizice au obtinut in instanta executarea silita a dezvoltatorului, executorul judecatoresc incercand, la 26 martie, pentru a treia oara sa vanda ansamblul rezidential de langa Lacul Tei.

De aceasta data, pretul de pornire este cu 25 la suta mai mic decat cel stabilit pentru primele doua licitatii.

“Nu s-a prezentat niciun investitor pentru a doua licitatie si s-a stabilit un nou termen pentru o noua licitatie, pentru 26 martie. Pretul de pornire pentru urmatoarea licitatie a fost stabilit cu 25% mai mic fata de cel initial de 24,6 milioane de euro, respectiv la 18,48 milioane de euro”, a declarat Daniel Ivan, reprezentant al Biroul Executorului Judecatoresc Asociatii Boambes-Badea-Ivan, citat de Mediafax.

Constructorul are de recuperat 200.000 euro

Terenul, in suprafata de peste 25.000 de metri patrati, si constructiile aferente, respectiv noua cladiri construite in proportie de circa 50%, au fost scoase la vanzare prin licitatie la solicitarea mai multor creditori, principalul fiind firma Acosta Inversiones, careia dezvoltatorul Gea International trebuie sa-i plateasca peste 200.000 de euro.

Acosta Inversiones activeaza in domeniul constructiilor.

Prima licitatie a avut loc luni, 9 ianuarie, la un pret de pornire de 24,6 milioane de euro, insa nu s-a prezentat niciun potential cumparator, iar a doua  pentru 21 februarie.

Proiectul, cu 500 de apartamente, trebuia finalizat inca din 2009, dar lucrarile au fost stopate initial din cauza unor neintelegeri intre dezvoltator, grupurile spaniole GEA 21 si Prasa.

In vara anului 2010, proiectul a fost preluat integral de GEA 21, care a obtinut o finantare de 10,5 milioane de euro de la Banca La Caixa si a anuntat ca va finaliza primele blocuri cu 140 de apartamente la sfarsitul lui 2010 sau in primele luni din 2011.

Ulterior, lucrarile au fost stopate din nou, iar noul termen programat pentru terminarea primelor apartamente era finalul anului trecut.

Pana la obtinerea finantarii de la La Caixa, reprezentantii companiei spaniole spuneau ca au investit 30 milioane de euro din fonduri proprii in acest proiect.

Momentan sunt terminate structurile de rezistenta ale cladirilor D, B1 si C1. Pana la sfarsitul anului trecut trebuiau finalizate primele cinci cladiri cu 140 de apartamente.

Proiectul Laguna Residence este prevazut cu un numar de 504 apartamente de lux dispuse in 18 cladiri.

Source: Flux Imobiliar