La licitatia pentru reabilitarea Centrului Istoric din Bucuresti au participat doua firme

Din cele zece firme care au cumparat documentele pentru licitatia privind reabilitarea Centrului Istoric din Bucuresti, doar doua s-au prezentat la licitatia organizata de Primaria capitalei pe 17 iulie, Sedesa Obrasy Servicios din Spania si OPCA din Portugalia.

Oferta firmei spaniole de constructii Sedesa Obrasy Servicios se ridica la 22.643.536,20 EUR fara TVA iar perioada de realizare a investitiei este de 540 zile.

Firma din Portugalia OPCA estimeaza valoarea costurilor pentru introducerea retelelor edilitare in zona Lipscani si pavarea aleilor vechi la 24.711.490,90 EUR fara TVA iar perioada de realizare a proiectului este tot de 540 zile.

Firmele participante la licitatie trebuiau sa indeplineasca cateva conditii, cum ar fi realizarea, in ultimii 5 ani, a unor contracte in domeniu in valoare de 10 milioane EUR in regiunea europeana si o cifra medie de afaceri de 20 milioane EUR pe ultimii 3 ani.

Castigatoarea licitatiei va fi anuntata in maxim doua saptamani, a declarat arhitectul primariei capitalei, Catalin Cazacu.

Reprezentantii Primariei Bucurestiului au declarat ca lucrarile de reabilitare a zonei pilot din Centrul Istoric vor incepe in toamna acestui an si ar trebui finalizate la jumatatea anului 2008. Municipalitatea estimeaza ca Bucurestiul va detine o zona istorica complet reabilitata peste 12 ani.

In 2005, 1 milion EUR din fondurile destinate reabilitarii zonei istorice a fost alocat studiilor de proiectare si consultanta. Proiectul multi-sector refacerea Centrului Istoric, pentru care municipalitatea a obtinut un credit in valoare de 25 milioane EUR de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, BERD, are ca termen de implementare luna aprilie a anului 2007. Valoarea totala a investitiei este de 35 milioane EUR, diferenta de 10 milioane EUR fiind sustinuta de municipalitate din emisiunea de eurobonduri municipale si granturi ale Guvernului Olandei.
Source: Adevarul