La Praid a fost deschis cel mai mare strand cu apa sarata din Romania

Pe data de 28 iunie a fost deschis la Praid cel mai mare strand cu apa sarata din Romania, avand o suprafata de aproximativ 5.200 mp. Investitia, in valoare de 1,55 mil. EUR a fost realizata integral din fondurile salinei din statiune.
Seful Serviciului Turism de la Salina Praid, Ilie Colorian, a declarat ca strandul se intinde pe o suprafata de 5.200 mp, din care luciul de apa este de 1.942 mp, include doua bazine pentru copii, pornind de la 60 cm adancime, care creste treptat pana la 90 cm si apoi pana la adancimea maxima de 1,20 m.
Zona de plaja acopera o suprafata de 2.478 mp si se intinde de-a lungul bazinelor, dar si pe o terasa amplasata pe acoperisul unei cladiri care face parte din ansamblu. 
In cladirea cu etaj functioneaza o linie de autoservire, bucataria, un bar, o terasa-restaurant descoperita si una acoperita, iar la parter se afla un magazin de prezentare si de desfacere a produselor proprii salinei, vestiarele, dusurile, toaletele, precum si un punct de prim-ajutor, cu personal medical pregatit sa acorde asistenta celor care au nevoie.
Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan a declarat ca vizavi de strand urmeaza fi  construit un hotel de 4 stele, care va necesita o investitie de circa 15 mil. RON conform studiului de fezabilitate. Unitatea va fi construita impreuna cu parteneri privati si din fonduri europene.
 
De asemenea, se intentioneaza sa se separe zona de agrement de cea pentru tratament, astfel incat persoanele suferinde sa se poata bucura de liniste si de intimitate,a precizat Zoltan.

Source: Economica