F.A.P.T. solicita autoritatilor reducerea cotei TVA la 9% in turism

Intr-un comunicat emis pe data de 26 iunie, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica a Romaniei, F.A.P.T. impreuna cu membrii sai – Asociatiile regionale de Dezvoltare si Promovare a Turismului din Romania: Litoral-Delta Dunarii, Bucovina , Maramures, Prahova,  Brasov,  Rasnov,  Sibiu, Sighisoara, Buzau, Gorj, Neamt, Cluj, Vrancea, Olt si Timis – solicita Guvernului Romaniei, Ministrului de Finante si Ministrului Economiei, prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, egalizarea cotei TVA la 9% pentru toate serviciile din turism, ca masura fiscala imediata, avand in vedere oportunitatile pe care le creeaza actualul context regional, respectiv stuatia politica instabila din Ucraina, infrastructura afectata de conditiile meteo nefavorabile din Bulgaria.
F.A.P.T. consideram ca se impune egalizarea cotei TVA la 9% pentru toate serviciile din turism pentru ca astfel destinatiile din Romania sa poata atrage un numar mai mare de turisti romani si straini in vacanta in Romania.
F.A.P.T. a fost infiintata in 2009 si are ca scop dezvoltarea turismului in destinatiile turistice pe care le reprezinta asociatiile membre si promovarea acestora pe plan national si international.

Source: RomaniaTV