La Constanta s-a deschis Centrul European de Gastronomie si Turism

Pe data de 19 septembrie, in Constanta s-a inaugurat prima baza de practica in gastronomie finantata de Uniunea Europeana din tara noastra.

Centrul European de Gastronomie si Turism este amenajat la standarde occidentale si cuprinde un laborator de gastronomie cu 6 statii de bucatarie complet echipate, un laborator de tehnica servirii, un amfiteatru pentru demonstratii gastronomice, un laborator audio-media si o sala pentru cursuri teoretice.

Inaugurarea Centrului este parte a proiectului “Califica-te! E sansa ta de a te integra in munca”, proiect strategic cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a carui implementare a inceput la 1 septembrie.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat transnational dintre Fundatia „Ing. Nejloveanu Niculae – Maestru in arta culinara”, Compania de Investitii pentru Turism, SC Succes TGM SRL si Centrul European de Profesii Culinare – Paris.

Obiectivul principal al acestui proiect este acela de a facilita tranzitia de la scoala la viata activa a elevilor si studentilor, prin imbunatatirea competentelor acestora.

Source: Horeca Romania