K+K Hotels va investi 20 milioane EUR intr-un nou hotel de patru stele in Bucuresti

In perioada urmatoare grupul hotelier austriac K+K Hotels, care detine hotelul Elisabeta din zona Piata Universitatii din Bucuresti, va investi 20 milioane EUR intr-un nou hotel de 4 stele, cu o capacitate de cazare cuprinsa intre 100 si 150 camere.

Ana Maria Dunca, resident manager K+K Hotel Elisabeta, a declarat ca decizia de a achizitiona inca un hotel in Bucuresti a fost luata datorita rezultatelor bune obtinute in primul an de functionare a hotelului Elisabeta.

Ana Maria Dunca a precizat ca in prezent compania se afla in discutii pentru a alege cladirea viitorului hotel care va fi situat tot in zona Pietei Universitatii.

Hotelul Elisabeta a fost inaugurat in urma cu un an si a necesitat o investitie de 9 milioane EUR. Hotelul are o capacitate de 67 camere iar in primul an de functionare a inregistrat un grad de ocupare mediu de peste 70%. Clientii hotelului sunt in special oameni de afaceri din Austria, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania.

Totodata, hotelul este cautat si de catre turistii din segmentul leisure, care provin in special din Italia si Spania.

Ana Maria Dunca a declarat ca datorita acestui segment de oaspeti care sosesc in special in week-end, gradul de ocupare al hotelului depaseste 60% la sfarsit de saptamana, spre deosebire de 35-40% cat inregistra in 2006.

Grupul K+K Hotels are o traditie de 47 ani, fiind o afacere a familiei Koller, originara din Salzburg. In prezent grupul detine 10 filiale in capitale europene precum Viena, Praga, Paris, Londra si Bucuresti.

K+K Hotels are o cifra de afaceri anuala de peste 40 milioane EUR si 500 angajati.
Source: Ziarul Financiar