Investitiile hoteliere vor fi mai reduse in perioada urmatoare

Daniel Ben-Yehuda, general manager al hotelurilor de patru stele Ramada Plaza si Parc detinute de Gabriel Popoviciu, a declarat ca piata hoteliera locala nu va inregistra in perioada urmatoare o scadere importanta a cererii in unitatile operationale, insa investitiile in proiecte noi de amploare vor fi mult mai reduse.

Acesta estimeaza ca in 2009, piata hoteliera se va situa la un nivel asemanator cu cel din 2008, cu variatii de 2% in plus sau in minus.

Reprezentantul Ramada estimeaza ca Romania ca va mai avea un boom asemeni celui din 2007 in 2010, daca vor fi facute investitiile in infrastructura.

Datorita crizei inregistrate la nivel international, in urmatoarea perioada nu vor fi anuntate multe proiecte pe piata hoteliera, a precizat Yehuda.

In acest an a fost finalizata renovarea fostului hotel Turist din Bucuresti, care a devenit Ramada Plaza.

Hotelul are o capacitate de 300 camere, iar in primele sase luni de la deschidere a inregistrat un grad de ocupare de 48%.

Reprezentantii companiei Parc, care include hotelurile Ramada Plaza si Parc, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 14 milioane EUR, din care circa 30% vor reprezenta evenimentele si partea de food&bevrages, 30% veniturile din cazare la hotelul Parc si aproximativ 30% veniturile la hotelul Ramada Plaza.

Source: Ziarul Financiar