Investitie importanta, in Bistrita: fostul proprietar Eurisko construieste un parc de retail de 15.000 mp

Orasele micute din tara au inceput sa intre in atentia idezvoltatorilor imobiliari, in ultimii doi-trei ani. Cel mai recent exemplu vine din Bistrita, unde omul de afaceri Ionut Dumitrescu va ridicat un parc de retail cu o suprafata inchiriabila de 15.000 mp. Potrivit planurilor actuale, Bistrita Retail Park urmeaza sa fie inaugurat in vara anului viitor, ancora de food fiind deja antamata.
Cei mai vizionari investitori imobiliari din Romania si-au mutat proiectele in orasele mici din provincie, atrasi fiind de potentialul de dezvoltare ridicatCei mai vizionari investitori imobiliari din Romania si-au mutat proiectele in orasele mici din provincie, atrasi fiind de potentialul de dezvoltare ridicat. Intr-o piata care s-a bucurat de o crestere constanta, in ultimii ani, orasele micute reprezinta mediul ideal pentru cei interesati de profiturile oferite de lipsa concurentei. Cel mai recent exemplu vine de Bistrita, oras cu o populatie de circa 75.000 locuitori.
„Bistrita este un oras cu potential ridicat pentru retail, iar acest lucru este confirmat de interesul retailerilor pentru proiectul nostru. Dupa expansiunile din orasele mari, retailerii iau deja in calcul si orasele cu pana in 100.000 de locuitori, iar Bistrita este un exemplu de succes pentru dezvoltarea retailului local”, spune Carmen Ravon, Head of Retail Leasing, CBRE Romania.
Cu o suprafata totala inchiriabila de 15.000 mp, Bistrita Retail Park beneficiaza de o locatie „cu traditie pentru comertul local”, consultantii care se ocupa de proiect precizand ca ancora de food va avea 6.000 mp si este deja securizata.
Proiectul este dezvoltat de Element Development, companie romaneasca infiintata de Ionut Dumitrescu, cunoscut pentru dezvoltarea firmei de consultanta Eurisko (cumparata ulterior de gigantul CB Richard Ellis). Parcul de retail va fi proiectat de „V&K Romania”, lucrarile de constructie fiind prevazute sa inceapa in toamna acestui an, urmand a fi definitivate la jumatatea lui 2017. CBRE Romania este consultant exclusiv pentru inchirierea proiectului.
„Suntem bucurosi sa construim impreuna cu CBRE un parteneriat pentru dezvoltarea Bistrita Retail Park, un proiect care raspunde nevoilor consumatorilor din aceasta aglomerare urbana si comerciala din Bistrita si din intreaga regiune de nord-vest”, precizeaza Ionut Dumitrescu, director Element Development.
Dezvoltatorul a mai mentionat ca a ales acest oras datorita potentialului sau turistic, precum si a populatiei active dinamic, cu o putere de cumparare ridicata si o rata a somajului redusa (3,5% aproape la jumatate fata de media pe tara).

Source: Imopedia/Media