Investitie de peste 74 mil. RON in amenajarea unei partii de schi olimpice si a unei telegondole in Borsa

Asocierea formata din Yanis Nord SRL (judetul Maramures) si Technoalpin Spa (Italia) a depus singura oferta pentru realizarea unei telegondole si a unei partii olimpice de schi in orasul Borsa, plus o parcare etajata, proiect estimat la 74,33 mil. RON, fara TVA, pentru 20 de luni.
„Proiectul isi propune cresterea importantei turistice a statiunii Borsa prin amenajarea partiei olimpicade schi, respectiv prin dotarea ei cu instalatie de inzapezit si de iluminat pentru schiatul in nocturna, precum si finalizarea lucrarilor de constructie-montaj la instalatia de telegondola si punerea ei in functiune”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.
In luna mai a acestui an, Primaria orasului Borsa a anuntat ca a primit o finantare de peste 20 mil. EUR de la Ministerul Turismului pentru construirea unei telegondole si a unei piste olimpice de schi, care va fi prima de acest fel din Romania.
Proiectul se refera la o telegondola de 8 locuri si o partie de schi de talie olimpica, cu o lungime de 2.850 m, o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe ora, dotata cu instalatie de zapada artificiala, nocturna atat pentru antrenamente, cat si pentru organizarea de concursuri nocturne.

Source: Profit