Investitie de 752 mil. EUR pentru reducerea eroziunii costiere pe litoralul Marii Negre

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a declarat ca o suprafata totala de 2,5 milioane de metri patrati de plaja, constand in 11 loturi situate intre Periboina si 2 Mai, va fi pusa la dispozitia turistilor prin realizarea unui proiect european privind reducerea eroziunii costiere, in valoare de circa 752 mil. EUR, cu termen de finalizare anul 2020.

Proiectul „Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)” vizeaza, in prima etapa de lucru, 5 loturi la Periboina, Mamaia, Tomis (Cazino), Agigea si Eforie, iar in a doua etapa, 6 loturi la Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn si 2 Mai.

Pe langa innisipari, proiectul prevede in anumite cazuri reabilitarea unor stavilare, consolidarea falezei si construirea de diguri.

Conform ministrului Apelor si Padurilor, in prima etapa a proiectului lucrarile vor incepe in luna ianuarie a anului viitor, iar in cea de a doua etapa, din septembrie 2019.

Contractele de finantare de catre UE, pentru suma de circa 752 mil. EUR, vor fi semnate in decembrie 2018. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 50 de ani.
Source: Capital