Investitie de 6 mil. EUR in partia de schi de la Slanic Moldova

In luna februarie 2014 va fi deschisa publicului partia de schi din statiunea balneo-climaterica Slanic Moldova, prima realizata in judetul Bacau pentru a permite agrementul si desfasurarea de competitii sportive, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau Ionel Floroiu.
Floroiu a precizat ca, in prezent investitia se afla in faza de omologare a traseului, urmand apoi sa fie instalate tunurile pentru producerea zapezii artificiale.
Partia este situata in spatele Complexului Cerdac, pe versantul nordic al Muntelui Nemira, intre altitudinile de 470 si 720 m, are o latime medie de 38m, o lungime de 1.400 m, iar panta este de 17%, fiind catalogata la o categorie de dificultate medie-usoara.
Schiorii vor beneficia si de un telescaun avand o capacitate de transport de pana la 1000 de persoane pe ora. De asemenea, partia este prevazuta cu instalatie de iluminat nocturn.
Costurile amenajarii s-au ridicat la aproape 6 mil. EUR, dintre care 2 mil. EUR au fost finantari  europene, iar 4 mil. EUR au fost asigurate de Consiliul Judetean Bacau.

Source: Financiarul.ro