Hilton Worldwide Holdings se va lista la bursa de la New York

Lantul hotelier Hilton Worldwide Holdings vrea sa atraga o finantare de pana la 2,4 mld. USD printr-o oferta publica initiala pe bursa de la New York, fondurile urmand sa fie utilizate pentru plata datoriilor.
Pe data de 2 decembrie, grupul Hilton, preluat in anul 2007 de fondul Blackstone Group, a transmis prospectul pentru listarea la bursa. Compania si actionarii sai au scos la vanzare 113 milioane de actiuni, la un pret indicativ de 18-21 USD/actiune.
Actiunile Hilton vor fi listate pe New York Stock Exchange, cu simbolul HLT. Aranjorii operatiunii sunt Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America si Morgan Stanley.
Dupa ce a fost preluat de Blackstone, grupul Hilton a refinantat datorii de aproximativ 13 mld. USD, profitand de revenirea economiei americane, cu cresteri pe bursa si imbunatatirea ratelor de ocupare ale hotelurilor.
In ultimii 6 ani, directorul general al Hilton, Christopher Nassetta, a majorat numarul camerelor disponibile cu 34%, majoritatea pe plan international sau in unitati operate in franciza, unde nu sunt necesare investitii de capital din partea grupului. De asemenea, Hilton a extins si programele de fidelitate.
Oferta publica a Hilton va fi a treia ca marime din SUA in acest an si cea mai mare derulata vreodata in sectorul hotelurilor.
In 2012, compania a inregistrat un profit net de 352 mil. USD, in crestere cu 39%, si venituri de 9,3 mld. USD.

Source: Mediafax