Investitie de 25.000 EUR in Bucharest City App – prima aplicatie de mobil a Bucurestiului

Doi tineri, Alex Filip si Dragos Asaftei, coordonatori ai grupului Eventur, au lansat de curand prima aplicatie de mobil a Bucurestiului care ii pune pe romani la curent cu ce se intampla in oras. Ei au investit 25.000 EUR in realizarea aplicatiei Bucharest City App, bani veniti exclusiv din fonduri proprii.
Bucharest City App pune pe primul loc evenimentele care urmeaza sa aiba loc in Bucuresti si apoi localurile, atractiile turistice, magazinele, spa-urile si chiar farmaciile non-stop din oras, ceea ce face sa fie o aplicatie in primul rand pentru romanii si expatii de aici si in al doilea rand pentru turistii straini.
Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata pe smartphone-uri iOS si Android.
Totodata, aplicatia prezinta si activitati de petrecerea a timpului seara si noaptea, locurile cu mancare traditionala si cateva rute turistice in Bucuresti, prin care si una despre comunism, cu principalele obiective turistice, distanta care trebuie parcursa si timpul estimativ de la un capat la celalalt.
In plus, aplicatia are si o baza de date cu harta metroului, companii de taxi, companii de inchiriat masini, companii aeriene, hoteluri, agentii de turism si ofera indicatii despre cum sa ajungi dintr-un punct in altul al orasului.
La Bucharest City App au lucrat 14 specialisti in IT de la o firma din Sibiu, a fost finalizata in 6 luni si este printre putinele aplicatii de mobil pentru un oras dezvoltate in Europa.
Cele mai cunoscute aplicatii mobile pentru turistii straini sunt TripAdvisor si Spotted by Locals, care functioneaza ca ghiduri turistice pentru nenumarate destinatii din lume, inclusiv Bucuresti. 

Source: Wall-Street