Investitie de 2,5 milioane EUR in Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, MTI, va investi peste 2,5 milioane EUR in terminalul de sosiri interne al Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara.

Proiectul se va desfasura in decurs de noua luni de la semnarea contractului si presupune lucrari de constructii de cladiri aeroportuare.

Finantarea proiectului va fi asigurata de la bugetul de stat, criteriul de atribuire a contractului fiind pretul cel mai mic. Firmele interesate sa participe la proiect trebuie sa fi avut pana in prezent un contract in valoare de cel putin 2,3 milioane EUR.

In primele patru luni ale acestui an, Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara, a inregistrat o cifra de afaceri cu 13% mai mare decat cea inregistrata in 2008, veniturile totale inregistrand o crestere de 23%.

De la inceputul acestui an, pe Aeroportul Traian Vuia din Timisoara a fost inregistrat un numar de aproximativ 7.500 de aterizari si decolari, fata de 7.425 de curse operate in acelasi interval in 2008. Totodata, traficul de pasageri a crescut de la 251.000 de pasageri in aceeasi perioada din 2008, pana la peste 252.000 de pasageri, in primele patru luni ale acestui an.

Source: Wall-Street