Integrarea Romaniei la Uniunea Europeana va avea un impact pozitiv asupra sectorului turistic

Integrarea Romaniei la Uniunea Europeana va avea un impact pozitiv asupra sectorului turistic, intrucat va facilita accesarea unor fonduri comunitare pentru investitii in infrastructura si va creste atractivitatea pentru organizatorii internationali de evenimente. Totodata, turismul romanesc va beneficia de pe urma construirii de magistrale rutiere si feroviare pe coridoarele 4 si 9.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Traian Badulescu, considera ca cea mai mare crestere a turismului romanesc va fi inregistrata pe segmentul turismului de evenimente, datorita dezvoltarii pietei de afaceri din Romania.

Conform estimarilor ANAT, turismul de business va creste pe termen scurt cu aproximativ 15-20% pe an.

In afara Bucurestiului, care ar putea deveni in urmatorii ani o destinatie importanta de evenimente in regiune, vor deveni puncte de atractie si alte orase precum Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov si Constanta.

Segmentul turistic care va suferi cele mai multe schimbari este cel balnear care va trebui sa supravietuiasca eliminarii turismului subventionat si sa se reorienteze spre un nou tip de clientela.
Source: Gandul