Howard Johnson Grand Plaza estimeaza o cifra de afaceri de 13 milioane EUR in 2006

Howard Johnson Grand Plaza, clasificat la 5 stele, estimeaza pentru anul 2006 o cifra de afaceri de 13 milioane EUR, in conditiile in care unitatea a incheiat luna septembrie cu o cifra de afaceri de 9 milioane EUR. Managerul general al Howard Johnson Grand Plaza, Peter Craig Martin, a declarat ca cea mai mare parte a veniturilor a provenit din cresterea volumului de cereri de cazare si a tarifelor pentru camere. In primul semestru al lui 2006, incasarile unitatii au crescut cu 9%, principalul motor al cresterii fiind reprezentat de activitatile de organizare de evenimente, restaurante si baruri, in conditiile unui grad de ocupare de 75%. In 2005 hotelul a inregistrat o cifra de afaceri de 12,5 milioane EUR, in crestere cu 51% fata de 2004 si o dublare a profitului fata de aceeasi perioada, pana la 1 milion EUR. Pentru 2007, Peter Craig Martin estimeaza ca cifra de afaceri a hotelului va creste cu aproximativ 7-8%, datorita in principal cresterii numarului de turisti pe segmentul business.

Peter Craig Martin, considera ca investitia intr-un hotel de 5 stele poate fi sustinuta prin afilierea la un lant hotelier international. In acest fel, turistii straini pot face rezervari mai usor din afara tarii iar atunci cand viziteaza o tara pentru prima data, se simt mai siguri asupra serviciilor daca pot asocia numele hotelului unui brand cunoscut.

Managerul general al Howard Johnson Grand Plaza considera ca, la nivel de 4 si 5 stele, piata hoteliera din Bucuresti este departe de cea europeana, motivand acest lucru prin faptul ca Bucurestiul nu dispune de acelasi numar de hoteluri dar nici de turisti iar in ceea ce priveste investitiile hoteliere, ceea ce au realizat celelalte capitale europene in 40 ani, Bucurestiul va putea realiza in 4-5 ani.
Source: Ziarul Financiar