In urmatorii noua ani Bucurestiul va dispune de 9.000 de locuri de cazare

Ca urmare a finalizarii unor investitii de peste 72 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an, Bucurestiul va dispune de 6.500 de locuri de cazare, cu 1.700 de locuri mai mult decat in prezent. Specialistii din sectorul hotelier considera ca in Bucuresti ar trebui sa existe un numar de apoximativ 9.000 de locuri de cazare pentru a putea ajunge la nivelul unei capitale europene. Aceasta capacitate de cazare ar putea fi atinsa in urmatorii 8-9 ani.

La inceputul acestui an piata hoteliera s-au deschis cateva noi hoteluri in Bucurest, Golden Tulip, Rembrandt Hotel, Ibis Parlament Continental iar Tulip Inn si Times Hotel isi asteapta inaugurarea in perioada urmatoare. De curand au fost demarate lucrarile la hotelul Novotel care va fi clasificat la patru stele si va face parte din lantul Accor, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 39 milioane de euro.

Ibis Parlament Continental din lantul Accor este clasificat la trei stele si detine 161 de camere, restaurant, bar, sase sali de conferinta si centru de fitness.

Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts investit 36 milioane de euro pe piata hoteliera bucuresteana prin Golden Tulip Bucuresti, hotel de patru stele cu 83 de camere, restaurant, bar si patru sali de conferinte si Rembrandt Hotel de trei stele, situat in centrul istoric al capitalei. Pana la sfarsitul lui 2006, compania intentioneaza sa aiba in portofoliu 10 hoteluri in operate in sistem de franciza, dintre care 6 vor fi inaugurate in acest an.

Hotelul Times a beneficiat de investitii de 6 milioane de euro. Hotelul va fi clasificat la patru stele si va detine 70 de camere, restaurant, bar cu terasa, club de zi cu terasa si patru sali de conferinte.
Source: Evenimentul Zilei