Cladirea hotelului Continental din Cluj ar putea deveni sediu de banca

Noul proprietar al hotelului Continental din Cluj, Dorel Tamas, a declarat ca intentioneaza sa transforme vechiul hotel, clasificat la trei stele, intr-un hotel de patru stele. Acest obiectiv este insa dificil de atins datorita faptului ca aproape jumatate din cele 45 camere ale hotelului au baie comuna iar modificarile de structura sau de aspect trebuie aprobate de Comisia Regionala a Monumentelor Istorice. Presedintele lantului Continental, Radu Enache, nu a reusit sa obtina aprobarile necesare pentru modernizarea hotelului.

O varianta plauzibila privind destinatia cladirii hotelului Continental este ca aceasta sa devina sediul RoBank. OTP, cel mai important jucator de pe piata bancara din Ungaria si actionarul majoritar al RoBank, si-a manifestat deja intentia de a achizitiona imobilul.

Dupa vanzarea cladirii din Cluj, societatea Continental negociaza in prezent achizitionarea unui teren pentru construirea unui nou hotel Continental de patru stele.

In paralel cu negocierile de la Cluj se desfasoara discutii si in Brasov tot in acelasi scop. In Timisoara au fost deja cumparate doua terenuri unde urmeaza sa fie construite doua hoteluri Ibis si Continental. Lantul Continental Hotels detine hoteluri în Arad-patru stele, Bucuresti-patru stele, Oradea-patru stele, Portile de Fier-motel, trei stele, Turnu Severin-trei stele, Sibiu-trei stele, Suceava-trei stele, Targu Mures-trei stele si Timisu de Sus-doua stele.
Source: Buna ziua Ardeal